Prin Furtuna
O enorma furtuna de zapada isi croieste drum prin Statele Unite. A creat deja probleme in Dakota, Minnesota, Wisconsin si Arizona. Scolile au fost inchise, iar viscolul a tinut la sol peste o mie de avioane.
Prin furtuna
Furtuna tropicală Washi a fost un ciclon tropical care a cauzat distrugeri majore și moartea a peste 1.200 de persoane în statul Filipine. Washi, care înseamnă Vulturul în japoneză, a ajuns deasupra insulei Mindanao, a doua ca mărime din arhipelag, pe 16 decembrie 2011, a trecut prin marea Sulu și a ajuns a doua zi deasupra insulei Palawan.[1] Inundațiile catastrofale declanșate de ciclon s-au soldat cu moartea a 1.275 de persoane și dispariția a cel puțin 85.[2]
MOLD STREET scrie că Kazahstanul pierde procese la rând în Suedia și SUA în disputa cu Ascom și Anatolie Stati. Astfel, pe 18 mai 2020, Curtea Supremă a Suediei a respins a treia deja cerere de revizuire, depusă de Kazahstan, pentru o hotărâre emisă de un tribunal arbitral cu sediul la Stockholm în decembrie 2013, prin care Kazahstanul a fost obligat săi achite despăgubiri de circa jumătate de miliard de dolari (de atunci a crescut la 543 milioane dolari), grupului Ascom, deținut de moldoveanul Anatolie Stati. În afară de fondurile blocate în Suedia, Stati a asigurat și menținut cu succes sechestrul și asupra altor active ale statului kazah din Olanda, Luxemburg și Belgia, valoarea totală depășind 6,25 miliarde dolari, menționează jurnaliștii. Portalul amintește că litigiul a apărut după confiscarea de către statul kazah în 2010 a operațiunilor petroliere ale lui Stati din Kazahstan pentru presupuse încălcări ale legislației.
ZIARUL NAȚIONAL preia opinia analistului politic Cristian Hrițuc, potrivit căruia actualul lider al PDM, Pavel Filip, mai are o singură șansă de a demonstra că e un conducător cu viziune și nu doar un om comod, care are nevoie în permanență de un șef. Fostul premier poate înclina balanța în favoarea opoziției, în demersul acesteia de a-l opri pe Igor Dodon prin demiterea Guvernului Chicu, iar dacă s-ar întâmpla așa, atunci ar fi o lovitură grea șeful statului, care înainte de alegerile prezidențiale ar rămâne fără executivul pe care îl conduce prin intermediul unui premier marionetă.
Cum şi-a câştigat însă renumele acest duhovnic care, pentru o uriaşă parte a credincioşilor din România, reprezentase, vreme de decenii, speranţa că religia şi credinţa vor intra din nou în legalitate şi firesc? O parte dintre răspunsurile la această întrebare pot fi exemplificate prin două momente ale vieţii sale.
Arhimandritul Paisie Tinca a ajuns la Mănăstirea Brâncoveanu în 1945, când avea doar 16 ani. Căuta liniştea sufletească. Aici a deprins tainele bisericii şi a urmat Seminarul Teologic din Cluj şi apoi Facultatea de Teologie din Sibiu. Spune că este un om care greu se impresionează, dar că părintele Arsenie Boca i-a atins sufletul.
Arsenie Boca este eliberat după alte şase luni. Se întoarce, din nou, la Prislop. În luna mai 1959, printr-o decizie a Episcopiei Aradului, i se interzice să mai poarte haina monahală şi să slujească la altar ca preot, pedepse aplicate, în mod normal, celor vicioşi sau cu grave abateri disciplinare.
Şi, într-un astfel de decor mirific, nu am putut decât să îmi doresc să tac, să ascult şi să mă rog. Poveştile pelerinilor care veneau la mormânt erau multe, unii dintre ei aducând doar mulţumiri, alţii plângând şi cerând ajutor. Dar mărturisirea unei tinere mămici, care ţinea de mână un băieţel de 2 ani, cu faţa rumenă şi atitudine cuminte, mi-a atras atenţia. Chipul femeii radia de fericire în timp ce spunea celor prezenţi că ani de zile încercase să rămână însărcinată prin multe metode şi tratamente, până când a venit la Prislop şi s-a rugat. La scurt timp, a rămas însărcinată şi a născut un băieţel, iar acum vine să îi mulţumească părintelui.
Zawislak a călătorit atât prin furtuna tropicală Isaac, cât și prin uraganul Florence, colectând astfel date vitale pentru National Hurricane Center. El pilotează un avion Lockheed Martin WP-3D.
Statul american Michigan a fost lovit de ninsori abundent, iar automobiliștii au fost luați prin surprindere și au rămas blocați în zăpadă. Datorită vântului puternic și a temperaturilor de aproximativ zero grade, marți au căzut până la 35 de centimetri de zăpadă.
Şi pentru că ai studiat foarte profund problema agresivităţii, lucru demonstrat în cartea despre care tocmai am vorbit, aş vrea să te întreb, cum explici atitudinea negativă, pe alocuri agresivă chiar, a unor politicieni faţă de cei care i-au ales tocmai pentru a le face viaţa liniştită şi prosperă? Şi tot aici, dacă ai putea să te referi şi la atitudinea lor negativă şi indiferentă faţă de ştiinţă, pentru că atunci când se doreşte o schimbare într-un domeniu, şi aici mă refer la reformele care se discută aprins azi în sistemul cercetării şi inovării, acest lucru ar urma să-l realizeze în mod firesc specialiştii, experţii în domeniu, corectează-mă dacă greşesc.
Prezenţi la eveniment, atât Obama, cât şi numeroşi studenţi şi oameni de ştiinţă au privit prin telescop stelele şi Luna. În opinia preşedintelui american, una din datoriile guvernanţilor este să cultive curiozitatea tinerilor, să-i încurajeze să ia calea ştiinţei.
Altor tineri cercetători le recomand să înceapă prin afilierea la vreo instituţie academică, unde vor găsi şi o nişă de cercetare, si un suport logistic şi financiar. Cu atât mai mult că, s-au deschis unele perspective de relaţionare cu centre de cercetare din UE, există oportunitatea de a câştiga proiecte în cadrul programelor Horizon 2020 etc.
Furtuna violentă care a avut loc, miercuri, în județul Contanța a golit stațiunile de pe litoral. Turiștii au fost luați prin surprindere de furtună și au fost nevoiţi să se adăpostească în locuri sigure.
Vocea sa a răsunat încă din copilărie pe cele mai mari scene din țară. Cariera de solist a început-o la frageda vârstă de 16 ani prin spectacolele muzicale pe care le avea la diferite evenimente, dedicându-se în totalitate vieții de artist și interpret de muzică populară și de petrecere.
În localitatea Nereju din Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinşi de creşterea râului şi s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopţii nu s-a putut interveni, iar la faţa locului au rămas în supraveghere voluntari şi cadre ISU. Operaţiunele de extragere a persoanelor au fost reluate în această dimineaţă la ora 5.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.
Ce s-ar întâmpla dacă am fi la sfârșitul erei de peste 30 de ani de creștere susținută în China, și, prin urmare, a capacităţii sale de a alimenta creșterea globală, în condițiile în care China reprezenta mai mult de o treime din creșterea mondială?
Ce s-ar întâmpla dacă era barilului de 100 de dolari ar fi la final și toate țările ale căror economii au beneficiat, direct sau indirect, vor trebui să învețe să crească prin intermediul modelului tradițional, bazat pe bunuri și servicii pe care alții doresc să le cumpere?
După câteva luni de la preluarea conducerii operaţiunilor locale ale companiei germane Karcher, Monica Iavorschi, fost director de marketing al grupului Arcelik, s-a văzut nevoită să ghideze businessul prin furtuna economică declanşată de pandemia de COVID-19. Ea ne-a povestit ce planuri a fost nevoită sp amâne, ce stragegii să reinventeze şi ce rezultate a avut filiala locală a grupului în primul său an de mandat. 041b061a72